Benböj och blöjbyten

Nybliven tvillingfarsa som hittar tid till träning mellan nappflaskor och blöjbyten.

"Om man är stark så måste man vara snäll."

Publicerad 2016-02-18 10:00:00 i Allmänt,

 
Jag tycker det är väldigt viktigt att omge mig med förebilder och bra människor. Medialt, i form av mitt, kanske lite för ofta kollade, instagramflöde, favoritpodden @tyngre och sen också såklart, i riktiga livet. Ni vet det där som finns när telefonen ligger med displayen neråt på nån hylla där jag nästan glömde bort den för en stund.
Men eftersom sociala medier upptar en hel del av mina lunchraster och även annan tid så tänker jag nämna två, för mig, viktiga inspiratörer som jag bara känner genom dessa sociala medier.
 
De två, tyngre, Alexander Danielsson och Andreas Guiance med sin podcast som är något av ett nav i ett styrkelyftande, crossfitande, tyngdlyftande och byggande Sverige. De bjuder på skratt och eftertänksamhet i en härlig mix och besitter den anmärkningsvärda förmågan att lyfta fram det goda och fina hos människor. Det senare visar sig väldigt tydligt när en annan otroligt inspirerande gigant i form av Mikael Hollsten brister ut i gråt i julspecialen när det pratas om allt mellan himmel och jord. 
Så klart finns det här goda och fina redan hos gästerna men att utrymmet ges och att fokuset hamnar på människan istället för prestationen är så himla härligt! Samtidigt som de lär oss mer om träning i alla dess former och återkommande har en gästande Jacob Gudiol som nördar in sig på detaljer i metastudier har de en sån inbjudande ton och ställning till människor att det är omöjligt att inte ryckas med. Det här är så otroligt viktigt och gör det än lättare att se förbi orimliga krav på kroppsideal, att låta oss få välja vår egen väg som passar just vår träning och att alla har en plats, om vi vill, i just träningen. 
Även om det inte är grundtanken med dessa herrars produkter så vill jag påstå att de gör mig lite ödmjukare genom att lyfta upp och fram både gäster och lyssnare och inte minst så inspirerar de till att göra gott. Att respektera människor för det vi är och inte sätta värdet enbart i våra prestationer utan i vår helhet. 
 
Tack för att ni inspirerar, peppar och visar att Bamses ledord är något vi alla borde försöka leva upp till.
 

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Viktor Lidin

Jag är en nybliven tvillingpappa med ett stort intresse för träning och hälsa. Jag älskar crossfit som träningsform och jag vill med den här bloggen peppa och ge inspiration till att hinna med träning i vardagen. Du kan nå mig på: viktor.hornsgatan@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela