Benböj och blöjbyten

Nybliven tvillingfarsa som hittar tid till träning mellan nappflaskor och blöjbyten.

Ibland är det bra att backa

Publicerad 2016-02-04 14:55:58 i Allmänt,

Idag slickar jag mina sår efter gårdagens crossfitpass. Vi har kört på rätt länge nu och det är bara ett fåtal gånger vi fått ställa in på grund av sjukdom eller skador, förra veckan var en av de gångerna. 
Jag tog mig i kragen igår och ville verkligen köra in i kaklet. En 8 dagars penicillinkur, infekterad visdomstand och en släng av magsjuka hade fram till igår tryckt ner mig lite. Ett, i mitt tycke, alldeles för långt uppehåll i min träning låg bakom mig men nu banne mig skulle det köttas! Kroppen kändes hyfsad och med rätt inställning så går det alltid bra. Trodde jag. Yrslig och tung i kroppen konstaterade jag, med endast 50 svingar och 100 Airsquats kvar, att det här går inte. 
Jag segade ihop på golvet, drog upp luvan över huvudet och tittade på Peter som fullföljde med flaggan i topp. 
Just där och då var det ett nederlag. Att ge upp och inte fullfölja passet när det nästan var klart. Idag känns det lite bättre och innerst inne vet jag att jag gjorde det kloka valet. Kroppen var inte helt återhämtad och jag laddade för hårt. Men egot fick sig en törn. Vis av tidigare erfarenheter så vet jag dock att det är bra att ödmjukas lite ibland. Att inte varje pass behöver vara ett pb eller att klå bästa kompisen i "Cindy". 
Likaväl som jag värderar tävlingsinstinkten högt så börjar jag äntligen lära mig att det kan vara viktigare att ta ett kliv tillbaka.
Igår var det min slitna kropp som satte stopp. Nästa gång kanske det är någonting annat. 
Det viktigaste är bara att göra det av rätt orsaker och att alltid ha viljan att göra gott.

Kommentarer

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Viktor Lidin

Jag är en nybliven tvillingpappa med ett stort intresse för träning och hälsa. Jag älskar crossfit som träningsform och jag vill med den här bloggen peppa och ge inspiration till att hinna med träning i vardagen. Du kan nå mig på: viktor.hornsgatan@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela