Benböj och blöjbyten

Nybliven tvillingfarsa som hittar tid till träning mellan nappflaskor och blöjbyten.

Double the fun!

Publicerad 2015-09-23 22:09:00 i Allmänt,

Så här ligger det till.
Jag kommer mycket väl ihåg när vi var på ultraljud och konstaterade det faktum att vi inte bara väntade ett barn. Utan två. Min allra första tanke när jag såg på skärmen vad som torde vara två huvuden var; "shit!". Inte för att jag kände att det var jobbigt. Nej det var mer en skrämmande eufori över insikten av att vi skulle få två samtidigt! Det gjorde mig skräckslagen och upprymd på samma gång. Det ställde liksom några saker på ända. Planer som vi redan hade gjort fick justeras en aning och bilen som vi hade tänkt att ha kvar. Ja den måste ju säljas. :)
Tiden gick och till saken hör att jag och min fru pratar med varandra. Om många saker. Och vi planerar.
Vi målade tillsammans upp en tydlig bild av vad vi tycker är viktigt i den familj som skulle komma att tillökas med en dotter och en son. Detta har gjort att många saker som vi sedan har stått inför med barnen har varit lättare att göra på det sätt som vi anser är rätt. För vi har redan bestämt hur vi ska göra. Klart som korvspad.
Sen kom våra fantastiska ungar till världen och här sitter vi idag. Med två underbara vilddjur som driver oss till vansinne i ena sekunden bara för att i nästa få oss att le det största leendet vi någonsin har gjort. För så funkar dom. Det gör nog alla barn. 
Vi har iofs ingen aning om hur det är att ha ett barn. Men två är helt magiskt! Visst. Det var lite tjorvigt när man själv skulle kånka två stycken ner några trappor till vagnen och samtidigt hålla rätt på hunden. Och det tar lite längre tid att komma ut när vi ska leka på dagarna. Men vad spelar det för roll. För vi har ju två underbara ungar att älska. Dubbelt så bra! Det har varit vår inställning hela tiden. Allt går och vi kan ha kul när vi gör det. Detta och att alltid stötta varandra och hugga i lite extra när en av oss är trött. De här sakerna tillsammans med planering och ett GEMENSAMT tankesätt hur vi ska ha det är nycklarna till vår lyckliga familj. Vår inställning har även på ett magiskt sätt gjort att vi fått "snälla barn". Det är lustigt hur det funkar. Att attityd och handlande smittar av sig på människor runtomkring. Stora som små. 
 
Så därför när folk runtomkring oss frågar hur det är att ha tvillingar och om det är jobbigt så svarar vi alltid. "Det går bra. Ja vi vet ju iofs inte hur det är att ha ett. Men det går bra med två." 
Det svaret har ingenting med att hålla uppe någon slags fasad att göra. Som när vi svarar att vi mår bra när någon frågar hur vi mår. Blanda inte ihop vårt svar med det. 
För det går bra att ha tvillingar. Det är inga problem.
Men det som ofta följer det svaret börjar jag bli väldigt less på! Det allra vanligaste är nog; "Nu ja, men vänta bara tills dom blir ... då ska ni få se." Det får nog de allra flesta föräldrar höra. Oavsett antal barn.
Det som vi däremot för höra från både bekanta och folk som inte ens känner oss är om än mer idiotiskt. 
"Ja men det är nog för att de är tvillingar. De har ju varandra så det blir lättare då."
Det här kommer på tal oavsett om det handlar om läggning. Mat. Lek inomhus. Morgonrutiner. Lek utomhus. Ja egentligen allt du kan tänka på som gäller hur det är att ta hand om barn. 
Nej just ja. Vi har ju även pricken över iet. "Ni har ju fått så lättsamma barn." 
 
Jag tänker inte försvara vår åsikt om att det går bra att ha två barn. Men däremot kanske du som drar såna kommentarer som ovan ska fundera lite på varför du tycker att det är så besvärligt med ett? För det är alltid ni som inte har tvillingar som kläcker de här fantastiskt korkade kommentarerna. Sluta säg såna här saker för det sårar mig och förmodligen andra också. Det är ett hästjobb att ha barn. Det tror jag alla med barn vet. Men att sen påstå att det skulle vara enklare med två samtidigt? Ja det skulle vara intressant att se er som har dessa åsikter gå i våra skor ett tag. 
Låt oss nu få förvalta den ovärderliga gåva vi har fått i våra tvillingar utan att få höra massa struntprat under tiden. Vi får tycka att det är lättsamt och kul med två ungar utan att få kommentarer kastade i ansiktet som "tur" och "nu ja". Det är helt otroligt att ha barn och om man inte tjorvar till det så förbaskat och hjälps åt som en familj så är det faktiskt väldigt enkelt.
 
Anledningen till att vissa människor får, vad som anses vara, snälla barn har väldigt mycket med inställning och handlingar att göra och väldigt lite med tur. 
 
 
 

Om

Min profilbild

Viktor Lidin

Jag är en nybliven tvillingpappa med ett stort intresse för träning och hälsa. Jag älskar crossfit som träningsform och jag vill med den här bloggen peppa och ge inspiration till att hinna med träning i vardagen. Du kan nå mig på: viktor.hornsgatan@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela