Benböj och blöjbyten

Nybliven tvillingfarsa som hittar tid till träning mellan nappflaskor och blöjbyten.

Idioti!

Publicerad 2015-06-22 13:28:21 i Allmänt,

Bestäm dig innan du befinner dig i situationen så är valet redan gjort.

Ingen ska lämna ett litet barn i bilen. Det finns en rubrik som återkommer sommar efter sommar. Barn och djur skall inte lämnas i bilen en varm sommardag. Jag brukar skumma förbi den och tänka att det var ett väldigt tjat om det här. En sådan självklar sak bör väl inte behöva upprepas till leda.

Men uppenbarligen gör den det.

Jag och Jenny var inne i Östersund för att fixa med huset och vi svängde förbi Jula för att handla lite småsaker. När vi svänger ut från parkeringen så ser vi en bil stå med rutan bak nervevad och i bilen sitter ett ensamt barn i en bilbarnstol. Uppskattningsvis runt 1.5 år gammal. Vi hann inte mer än att skymta detta innan vi var inne i rondellen och trafiken på väg mot McDonalds 150 meter bort för en snabb lunch i driven. Jag hann däremot se registreringsnumret i backspegeln och bad Jenny slå upp det på transportstyrelsen och snabbt leta reda på ett telefonnummer. 3 uppringningar senare utan svar så kör vi tillbaka för att, om bilen stod kvar, kliva ur och hålla barnet sällskap och alternativt ringa polisen. Nu var bilen redan borta och vi vände om tillbaka till huset, vi var båda två väldigt upprörda av vad som hade hänt och jag ångrade mig att jag inte ringde polisen direkt.

När vi sedan kom fram till huset så ringde kvinnan/mamman upp och påpekade att hon hade flera missade samtal från mig. Jag frågade då om hon ägde en skoda som nyligen stod parkerad utanför Jula. ”Ja?” svarade hon lite frågande och jag fick intrycket av att hon var rädd för att något hade hänt med bilen. När jag då förklarade vad vi hade sett och att vi blev upprörda över det faktum att hon lämnat sitt barn ensamt i bilen så svarade hon helt rakt uppochner att ”jag hade ju vevat ner rutorna”.

Det spelar ingen roll sa jag. Man lämnar inte ett litet barn ensamt i bilen vare sig med eller utan rutor nervevade. Hennes reaktion på det var häpnadsväckande! ”Ja men rutorna hade jag ju vevat ner och jag var nog inte borta i mer än 10 minuter.”

 

Den här kvinnan visade inte minsta ånger för vad hon hade gjort. Hon blev inte upprörd och arg på mig som lade mig i vilket jag nästan hade förväntat mig. Hon visade heller inget tecken på att skämmas eller ens hålla med om att det var dumt. Hon verkade bara tycka att det var jättekonstigt att jag hade reagerat på det vis jag gjorde. Jag sa då kortfattat att det hon gjort är absolut inte okej och avslutade sedan samtalet.

Så uppenbarligen behövs denna ständiga påminnelse på löpsedlar och i Facebookflöden. Jag trodde i min enfald att människor var klokare än så men jag har reviderat den uppfattningen. Det finns tydligen idioter överallt.

Om jag hamnar i en liknande situation en gång till så kommer jag ögonblickligen ringa polisen utan att först försöka nå personen ifråga. Jag vill uppmana dig att göra detsamma.

Kommentarer

Postat av: Linn lund

Publicerad 2015-06-22 19:29:37

Tack för ett klokt inlägg, jag var med om en liknande situation, cyklade hem ifrån skolan ett barn på 5 år satt i parken och grät så jag stannade och barnen hade gått vilse, hade blivit ett missförstånd mellan dagis, syskon och mamma så barnet hade gått hem men dörren var låst så den hade gett sig ut i parken för att hitta familjen och gått vilse, så jag tar med mig barnen hem då jag bodde 500 meter bort för att ladda telefon och få tag i föräldrar. När jag får tag i dem så säger de bara att jag ska låta barnet gå hem samt att dom vill ha mitt namn adress och telefon nummer, jag trodde det var för dom ville tacka mig, men insåg att det var för att dom skulle skicka polisen på mig ifall det hänt deras barn någonting:-/

Svar: Oj. Ja det finns då folk till allt ;) Det viktigaste att komma ihåg är bara att även om man är rädd för att det finns människor som vill ens barn illa så finns det många som dig. Som vill hjälpa och se till att allt blir rätt. Så än finns det hopp för mänskligheten :) Tack för att du delade med dig Linn!
Viktor Lidin

Postat av: JUNITJEJ

Publicerad 2015-06-30 21:55:27

Obegripligt att det finns människor som fortfarande gör så här, trots att alla borde veta vid det här laget att man inte lämnar barn eller djur i en bil. Jag var på ett köpcenter en gång, där de ropade ut i högtalarna säkert tre gånger att det fanns en bil på takparkeringen med en hund i. Bilägaren dök aldrig upp. Fjärde gången de ropade ut i högtalarna, meddelade de att hunden fanns på den skuggiga lastkajen. Bra att de krossade bilrutan och tog ut hunden!

Svar: Ja det är helt vansinnigt! Men det är skönt att veta att det finns många rådiga människor som inte tvekar att gripa in. Mer sånt!
Viktor Lidin

Kommentera inlägget här
Publiceras ej

Om

Min profilbild

Viktor Lidin

Jag är en nybliven tvillingpappa med ett stort intresse för träning och hälsa. Jag älskar crossfit som träningsform och jag vill med den här bloggen peppa och ge inspiration till att hinna med träning i vardagen. Du kan nå mig på: viktor.hornsgatan@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela