Benböj och blöjbyten

Nybliven tvillingfarsa som hittar tid till träning mellan nappflaskor och blöjbyten.

Sprakavere!

Publicerad 2015-03-29 23:41:37 i Allmänt,

Det var det igår! Magiskt fint! Vi hade packat oss till stugan för att ta det lugnt med svärföräldrarna. En riktigt bra ide!
Vi lade ner barna i pulkan för en tur ner på sjön. Grillade, kokade kaffe och njöt i solen. Det behövdes! 
Svärmor tog barnen på morgnarna så vi fick sova så nu känns kroppen iordning igen. 
Drog på mig nån förkylning tillsammans med ungarna som vi tampats med sen i onsdags men det börjar släppa. Ska känna på skivstången imorrn och se hur kroppen mår.
Nu känner jag mig utvilad och redo för en ny vecka.
Tack för en superfin helg i stugan och tack mamma för middagsbjudningen när vi var tillbaka i stan!

Vilka skor ska jag ha i gymmet?

Publicerad 2015-03-27 20:32:59 i Allmänt,

Jag lade igår upp ett inlägg om att Stadium hade rea på Crossfit Nano skor och att jag hade köpt ett par själv.
Måste man verkligen ha ett par sådana skor för att köra Crossfit? Absolut inte. 
Men. Jag ser många på gymmen som kör både vanlig gymträning och Crossfit i skor som inte är så bra att lyfta tunga saker i. Så det finns skor som är mer eller mindre lämpliga.
 
Vad ska man då tänka på? Jo. Det är precis som när du bygger hus. För att det ska bli bra så måste du ha en stadig grund. 
En vanlig sko som du kan se på gymmen är löparskon. Den är inte så bra. Den blir instabil på grund av all dämpning och ger inte det stöd som behövs under tunga lyft. 
Det du ska satsa på är en ganska platt och stum sko. För att inte snöa in på dyra specialskor så är till exempel Converse toppen att köra i då det är så tunn sula så du står platt och stadigt på backen. Jag hade tidigare ett par Under Armour skor som var hyfsade, men i princip alla tillverkare har bra modeller att tillgå. 
 
Några exempel är:
Reebok - Crossfit Nano
Nike - Metcon
FiveFingers - Finns flera bra modeller.
Converse - Chuck Taylor
 
Det viktigaste är att du hittar en sko som du står stadigt i och som du trivs i. Då hindras du inte i din träning genom att ha ett störningsmoment på fötterna. Sista tipset är till när du kör marklyft. Ta av skorna och kör i strumplästen. 
 

Starkare och snabbare

Publicerad 2015-03-26 18:40:00 i Allmänt,

Visst måste jag väl bli det med nya skor? :)
 
Superrea på Stadium och då har de lyckligtvis tagit med några färger av Reebok Crossfit Nano 4.0.
Jag slog till på ett par även om det inte var förstahandsvalet gällande färgkombinationen men för 599:- är det helt klart värt det. Lila är snyggt!
Om du bryr dig mer om hur de ser ut och kanske till och med vill göra en egen design så rekommenderar jag Reeboks hemsida. Där kan du göra en customsko för 350:- extra. Om du väljer en färdig modell så kan du lägga till ditt namn på hälkappan utan extra kostnad. Sjukt coolt!
 
 
 

Om

Min profilbild

Viktor Lidin

Jag är en nybliven tvillingpappa med ett stort intresse för träning och hälsa. Jag älskar crossfit som träningsform och jag vill med den här bloggen peppa och ge inspiration till att hinna med träning i vardagen. Du kan nå mig på: viktor.hornsgatan@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela