Benböj och blöjbyten

Nybliven tvillingfarsa som hittar tid till träning mellan nappflaskor och blöjbyten.

Crossfitonsdag

Publicerad 2015-06-24 13:57:23 i Träning,

Idag blir det två pass på varandra.
Börja med en bra uppvärmning innan du gör:

Snatchtestet.
Så många enarms Kettlebellsnatch du kan på 5 minuter utan att ställa ner Kettlebellen. Du får byta hand och fördela hur du vill.

Elisabeth.
21-15-9
Clean 60kg
Ringdips

Kör hårt och skriv ner resultaten för att kunna jämföra senare.

5 Bästa träningstipsen för semestern

Publicerad 2015-06-23 12:04:31 i Träning,

Det är semestertider och då kan det vara lätt att träningen du kämpat för hela våren hamnar i skymundan. Det blir en vecka i stugan, besök hos svärföräldrar eller en resa utomlands. Kanske allt av detta och då går några veckor utan att du hinner med ett gymbesök för det är inte läge att börja lösa gymkort till höger och vänster. 
 
Men det finns givetvis sätt att få till träningen även under semestern. 
1. Testa något nytt. Kanske spenderar du en vecka vid en surfstrand? Hyr en surfbräda! Är du en vecka i fjällen? Gör en dagstur upp på en fjälltopp! Ge dig själv och familjen en ny utmaning och gör något kul och fysiskt tillsammans! Det kommer ge er ett minne för livet samtidigt som träningen smygs in automatiskt:)
 
2. Ta med löparskorna. Inget är så enkelt som att rycka med skorna och ta en morgonrunda innan allt drar igång på förmiddagen. Det är supermysigt och ger en skön start på dagen.
 
3. Kroppsviktsövningar. Med några bra övningar så kan du få till ruggiga helkroppspass i princip varsomhelst. Armhävningar, situps, pullups, knäböj och bänkdips. Dessa går att variera på massor med olika sätt för att passa nivå och ambition! 
 
4. Kettlebell. Jag kan inte säga det för många gånger! Den tar minimalt med plats i packningen och kommer garanterat att få dig att svettas! Svingar, pressar eller knyt fast den i ett spännband och dra den över gården. 
 
5. Lokala gym. Det går oftast att lösa ett engångspass på gym. Är du utomlands eller sover på hotell så finns det oftare än vad du tror ett hotellgym som ingår i rumspriset. Är du däremotsom jag som bor på camping eller i husvagn så finns det andra metoder att ta till. Finns det ett gym i närheten så erbjuder de ibland en veckas prova-påmedlemskap. Det är helt perfekt för dig när du är på semester!
 
Njut av den här sommaren och se till att göra det bästa av den. Kom ihåg att familj, vänner och jordgubbar är det som gör sommaren bäst :)
 

Idioti!

Publicerad 2015-06-22 13:28:21 i Allmänt,

Bestäm dig innan du befinner dig i situationen så är valet redan gjort.

Ingen ska lämna ett litet barn i bilen. Det finns en rubrik som återkommer sommar efter sommar. Barn och djur skall inte lämnas i bilen en varm sommardag. Jag brukar skumma förbi den och tänka att det var ett väldigt tjat om det här. En sådan självklar sak bör väl inte behöva upprepas till leda.

Men uppenbarligen gör den det.

Jag och Jenny var inne i Östersund för att fixa med huset och vi svängde förbi Jula för att handla lite småsaker. När vi svänger ut från parkeringen så ser vi en bil stå med rutan bak nervevad och i bilen sitter ett ensamt barn i en bilbarnstol. Uppskattningsvis runt 1.5 år gammal. Vi hann inte mer än att skymta detta innan vi var inne i rondellen och trafiken på väg mot McDonalds 150 meter bort för en snabb lunch i driven. Jag hann däremot se registreringsnumret i backspegeln och bad Jenny slå upp det på transportstyrelsen och snabbt leta reda på ett telefonnummer. 3 uppringningar senare utan svar så kör vi tillbaka för att, om bilen stod kvar, kliva ur och hålla barnet sällskap och alternativt ringa polisen. Nu var bilen redan borta och vi vände om tillbaka till huset, vi var båda två väldigt upprörda av vad som hade hänt och jag ångrade mig att jag inte ringde polisen direkt.

När vi sedan kom fram till huset så ringde kvinnan/mamman upp och påpekade att hon hade flera missade samtal från mig. Jag frågade då om hon ägde en skoda som nyligen stod parkerad utanför Jula. ”Ja?” svarade hon lite frågande och jag fick intrycket av att hon var rädd för att något hade hänt med bilen. När jag då förklarade vad vi hade sett och att vi blev upprörda över det faktum att hon lämnat sitt barn ensamt i bilen så svarade hon helt rakt uppochner att ”jag hade ju vevat ner rutorna”.

Det spelar ingen roll sa jag. Man lämnar inte ett litet barn ensamt i bilen vare sig med eller utan rutor nervevade. Hennes reaktion på det var häpnadsväckande! ”Ja men rutorna hade jag ju vevat ner och jag var nog inte borta i mer än 10 minuter.”

 

Den här kvinnan visade inte minsta ånger för vad hon hade gjort. Hon blev inte upprörd och arg på mig som lade mig i vilket jag nästan hade förväntat mig. Hon visade heller inget tecken på att skämmas eller ens hålla med om att det var dumt. Hon verkade bara tycka att det var jättekonstigt att jag hade reagerat på det vis jag gjorde. Jag sa då kortfattat att det hon gjort är absolut inte okej och avslutade sedan samtalet.

Så uppenbarligen behövs denna ständiga påminnelse på löpsedlar och i Facebookflöden. Jag trodde i min enfald att människor var klokare än så men jag har reviderat den uppfattningen. Det finns tydligen idioter överallt.

Om jag hamnar i en liknande situation en gång till så kommer jag ögonblickligen ringa polisen utan att först försöka nå personen ifråga. Jag vill uppmana dig att göra detsamma.

Om

Min profilbild

Viktor Lidin

Jag är en nybliven tvillingpappa med ett stort intresse för träning och hälsa. Jag älskar crossfit som träningsform och jag vill med den här bloggen peppa och ge inspiration till att hinna med träning i vardagen. Du kan nå mig på: viktor.hornsgatan@gmail.com

Till bloggens startsida

Kategorier

Arkiv

Prenumerera och dela